Logo De Ijzeren Man
Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Winnend debuut voor Niels Bax en Boy

1 10 2011

Mortel - gisteren vonden in het Brabantse Mortel dressuurwedstrijden plaats, waarbij eveneens de klasse ZII werd verreden. Aan de start kwam ook de debuteerde combinatie van Niels Bax en de TCN Partout-zoon Boy. De combinatie reed een mooie constante proef, waarbij twee kleine fouten het beeld niet verstoorden. Daarnaast liet de impossante hengst zeer veel werkwilligheid zien. Ondanks hun eerste publiekelijke optreden wisten Niels Bax en Boy de jury te overtuigen en legden zij beslag op de eerste plaats met een score van niet minder dan 67,06%.

Boy onder Niels Bax

Lees meer..

Finale Pavo Cup 2011 succesvol voor Lincom's Chuppy Checker

13 8 2011

Ermelo - op donderdag 11 augustus 2011 vond op het Nederlands Hippisch Centrum in Ermelo de finale plaats van de Pavo Cup 2011 voor 4- en 5-jarige dressuurpaarden. Voor de finale voor 4-jarigen hadden ook Niels Bax en Lincom's Chuppy Checker zich gekwalificeerd. Ondanks het feit dat de finale op het buitenterrein werd verreden onder het oog van vele toeschouwers, waardoor in de hele entourage veel te zien was voor de jonge paarden, hield Lincom's Chuppy Checker zich zeer goed bij het werk, waarbij hij zijn kwaliteiten van de beste kant liet zien. Evenals in de halve finale beloonde de jury hem wederom met 80 punten en werd hij geprezen om zijn geweldige achterbeengebruik. Met deze score maakte Chuppy Checker een goede progressie en bemachtigde daarmee de 15e plaats in het eindklassement. Zijn stalgenoot Baccarat kwalificeerde zich eveneens voor de finale, maar dan bij de 5-jarige dressuurpaarden. Baccarat presenteerde zich in de stromende regen van zijn beste kant en behaalde helaas door wat spanningsmomenten een score van 141½ punt.

Lees meer..

Lincom's Chuppy Checker en Baccarat veroveren welverdiende plaats in finale Pavo Cup

9 8 2011

Ermelo - deze week staat het Nederlands Hippisch Centrum in Ermelo in het teken van de jaarlijkse KWPN-paardendagen. Met betrekking tot de Pavo Cup 2011 vonden gisteren en vandaag de halve finales plaats voor de 4 en 5 jarige dressuurpaarden. Niels Bax kwalificeerde zich in het voortraject in beide leeftijdscategorieen voor deze halve finale met respectievelijk Lincom's Chuppy Checker in Middenbeemster en Baccarat in Sevenum. Afgelopen maandag vond de halve finale plaats voor de 4-jarige dressuurpaarden, waarbij de Osmium-zoon Lincom's Chuppy Checker zich onder Niels Bax zeer imponerend presenteerde en door de jury werd beloond met een score van maar liefst 80 punten. Deze score verzekerde de combinatie van een plaats in de allesbeslissende finale, die aanstaande donderdag zal plaatsvinden. Vandaag kwam Niels Bax aan de start met de Gribaldi-zoon Baccarat, die zich voor deze halve finale voor 5-jarige dressuurpaarden selecteerde tijdens de Centrale Keuring in Sevenum. Met een zeer correcte en overtuigende presentatie wist de elegante zwarte ruin, die hiermee pas zijn tweede publieke optreden had, een score te behalen van 71½ punt, waarmee ook hij zich verzekerde van een plaats in de finale van aanstaande donderdag.

Lincom's Chuppy Checker onder Niels Bax tijdens de Pavo Cup-selectie in Middenbeemster

Lees meer..

Succesvol weekend voor Niels Bax in Stramproy

9 8 2011

Stramproy - Afgelopen zondag vond in het Limburgse Stramproy het hippische evenement Equinus plaats. In het kader van de discipline dressuur werd er naast de reguliere klassen ook een selectie van de Sublicup 2011 verreden. Bij de Sublicup-selectie voor 4-jarige paarden kwam ook Niels Bax aan de start met de Hotline-zoon Hubinstein en de in Oldenburg goedgekeurde Chin Chan. Met een percentage van maar liefst 81,2% wisten Niels Bax en Hubinstein beslag te leggen op de 2e plaats gevolgd door stalgenoot Chin Chan, die de derde plaats veroverde. In de reguliere klasse MI-dressuur kwam Niels Bax aan de start met de zeer expressieve merrie A Dream van de hengst Negro, die met veel uitstraling een uiterst correcte proef neerzette. De combinatie wist daarmee met bijna 70% de overwinning te behalen.

Niels Bax en Hubinstein tijdens de prijsuitreiking

Chin Chan onder Niels Bax

Niels Bax en A dream tijdens hun winnende proef

Lees meer..

Fenomenaal internationaal debuut van Lord of Loxley onder Brett Parbery

11 7 2011

Weert - de afgelopen twee weekenden debuteerde de in Hannover, Oldenburg en Westfalen goedgekeurde Lord Sinclair-zoon Lord of Loxley in de internationale Lichte Tour onder Brett Parbery. De combinatie kwam een week geleden voor het eerst aan de start tijdens het CDI Pompadour in Frankrijk. Lord of Loxley en Brett Parbery debuteerde met een score van 66,92% in de Prix St. Georges, gevolgd door score van 67,08% in de Intermediaire I. In de Kür op Muziek wist de kersverse combinatie helemaal te imponeren en veroverde met een percentage van maar liefst 72,93% de reservetitel. Afgelopen weekeinde kwamen Brett en Lord of Loxley internationaal aan de start tijdens het CDI Vierzon en vervolgenden met veel progressie hun sportdebuut. Met de scores 69,21% en 68,61% in de Prix St. Georges respectievelijk de Intermediaire I wisten zij de jury te imponeren. In de afsluitende Kür op Muziek was Brett met de imponerende bruine hengst oppermachtig en veroverde zij onovertroffende de titel met een score van niet minder dan 72,03%.

Lord of Loxley hier in training onder Edward Gal

Lees meer..

Winst voor A Dream in Reusel

11 7 2011

Reusel - Zondag 10 juli 2011 vonden in het Brabantse Reusel de dressuurwedstrijden van RV Jeanne d'Arc plaats. In de klasse MI kwam de elegante Negro-dochter A Dream aan de start onder Niels Bax. Met een overweldigend bewegingsmechanisme trotseerde A Dream de gevraagde oefeningen en bemachtigde met een score van niet minder dan 70% de overwinning in een deelnemersveld van ruim twintig combinaties. Binnenkort zal A Dream onder Niels Bax haar opwachting maken tijdens de Limburgse dressuurkampioenschappen.

Niels Bax en A Dream

Lees meer..

Baccarat zeker van plaats in halve finale Pavo cup 2011

11 7 2011

Sevenum - Afgelopen zaterdag vonden tijdens de Centrale Keuring van Limburg de selecties plaats voor de Pavo Cup 2011. Bij de vijfjarige dressuurpaarden kwam ook Niels Bax aan de start met de ruin Baccarat. Deze zwarte blikvanger is een zoon van de KWPN-hengst Gribaldi uit een moeder van Oo Seven. Ondanks het feit dat deze selectie het eerste publiekelijke optreden voor Baccarat was imponeerde hij direct met een geweldig bewegingsmechanisme en liet daarbij een goede werkwilligheid zien. Baccarat, die in eigendom is van Spring- en dressuurstal Hoffmann, werd door het jurycorps Ernes, Wolfs en de Kok beloond met 71 punten en behaalde daarbij zijn ticket voor de halve finale van de Pavo Cup 2011.

Lees meer..

A Dream verdient Keur predikaat met succesvolle IBOP

22 6 2011

Helden - op woensdag 22 juni 2011 vonden in Helden de IBOP-proeven van het KWPN plaats. Aan de start verscheen ook de Negro-dochter A Dream onder Niels Bax. A Dream behaalde in 2010 reeds het voorlopig keur predicaat en wist tijdens de Centrale Keuring in Sevenum de Limburgse kampioenstitel te behalen bij de 4 tot 7 jarige merries. Tijdens de IBOP-proef liet A Dream wederom haar geweldige werkwilligheid zien en presenteerde zij zich met veel uitstraling en bewegingskwaliteit. De jury beoordeelde haar optreden dan ook met een 8 voor draf, balans en bewerkbaarheid en een totaalscore van 75 punten, waarmee A Dream het keur-predicaat definitief veroverde.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

Clinic Niels Bax en Chin Chan

22 6 2011

Bemmel - afgelopen weekeinde vonden bij Stal Reijnen in Bemmel de FNRS-clubkampioenschappen plaats. Op zondagmiddag was er na afloop van de dressuurproeven een clinic van Niels Bax met de Oldenburgs gekeurde hengst Chin Chan, waarbij Niels de ruiters en amazones liet zien hoe de dressuurtraining van een jong dressuurpaard verloopt. Onder het oog van vele toeschouwers, waaronder ruiters, amazones, ouders en grootouders presenteerde Chin Chan zich tussen de buien door met veel uitstraling en schwung en liet daarbij de door het publiek gevraagde oefeningen uitstekend zien. Na de clinic was er voor de jeugdige ruiters en amazones de gelegenheid om met de mooie zwarte hengst op de foto te gaan, waarbij Chin Chan overduidelijk genoot van de aandacht.

foto's volgen

Lees meer..

A Dream verzekert zich van startplaats tijdens de Limburgse kampioenschappen 2011

6 6 2011

Heel - afgelopen weekeinde vonden in het Limburgse Heel de derde selectiewedstrijden dressuur plaats in het kader van de Limburgse kampioenschappen 2011. In de klasse MI-dressuur kwam de Negro-dochter A Dream aan de start onder het zadel van Niels Bax. Met een geweldig optreden wist de combinatie in beide verreden proeven de overwinning op te eisen. In de eerste proef scoorden Niels Bax en A Dream niet minder dan 68% en in de tweede proef wist de combinatie de topscore van maar liefst 70% te behalen. Met deze prestatie heeft A Dream zich inmiddels weten te garanderen van een startbewijs voor de Limburgse dressuurkampioenschappen 2011.

A Dream onder Niels Bax

Lees meer..

<<45678910111213© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions