Logo De Ijzeren Man
Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Hubinstein plaatst zich voor de Subli Cup finale

29 11 2012

Deurne - Afgelopen weekend trok Niels Bax met de vijfjarige Hubinstein naar Deurne in het kader van de Subli Cup selecties. De knappe Hotline- zoon, in eigendom van familie de Haan, verscheen in de dressuurring en toonde een ontspannen en correcte proef. Ook de jury was overtuigd van de kwaliteiten van deze combinatie en beloonde hen met 75.2%. Met deze knappe prestatie is de combinatie verzekerd van een startplaats tijdens de finale op 28 december a.s. te Ermelo.

Lees meer..

Deliana verovert felbegeerde Elite-predikaat

13 10 2012

Helden - vandaag vonden in het Limburgse Helden-Panningen de KWPN IBOP-proeven plaats voor 4 jaar en oudere KWPN-merrie. Aan de start verscheen ook de 4 jarige United x Vincent-dochter Deliana van de Familie Custers uit Koningslust. Deliana behaalde als 3-jarigen reeds haar voorlopig keur en PROK-status en werd vandaag in haar IBOP-proef door Niels Bax naar de score van 76½ punten gereden, waarmee zij als Elite-merrie door het leven gaat. Deliana wist tijdens haar proef de jury vooral te imponeren met haar geweldige bergopwaartse galoppade en haar fantastische rijdbaarheid en werkwilligheid; zij werd dan ook beloond met maar liefst een 8.0 voor de galop en een 8.0 voor haar aanleg als dressuurpaard.

Deliana onder Niels Bax

Lees meer..

A Dream en Anneliet debuteren in de klasse ZII

8 10 2012

Liempde - vanavond vonden bij Ruitersport Centrum De Rekkendonken in Liempde dressuurwedstrijden plaats, waarbij ook de klasse ZII-dressuur werd verreden. Onder het zadel van Niels Bax debuteerden zowel de Negro-dochter A Dream als de Jazz-dochter Anneliet in deze klasse. A Dream presenteerde zichzelf met veel expressie en veel zelfhouding en wist de jury daarmee dan ook te overtuigen. Met een score van maar liefst 69,12% legden A Dream en Niels Bax direct beslag op de overwinning. Ook de elegante Anneliet wist ondanks haar onervarenheid en wat spanningsfouten boven de gewenste 60%-grens te scoren, waarmee beide merries eveneens aan de vereisten voor het begeerde KWPN sport-predicaat wisten te voldoen.

 

A Dream onder Niels Bax tijdens de training

Anneliet onder Niels Bax

 

Lees meer..

Royal Dance dochter Vorenda naar de winst

20 9 2012

Zondag 16 september vond in het Belgische Opglabbeek onder een stralende zon een dressuurwedstrijd plaats van de kempische Regionale in organisatie van de Derbyclub. In de mooi aangeklede en tot in de puntjes verzorgde wedstrijdring verscheen ook de Royal Dance dochter Vorenda aan de start in de hoogste proef. Onder Patrick Styven toonde Vorenda haar werklust en wist zo beslag te leggen op de eerste plaats in de klasse M3 met een percentage van 64.54%! 

Lees meer..

Geslaagd trainingsweekend bij Niels Bax

11 9 2012

Weert - afgelopen weekeinde werd door mevrouw Van 't Hof, die al langere tijd traint bij Niels Bax een trainingsweekend georganiseerd bij Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, waarbij een zestal amazones van Manege Spaarnwoude drie dagen lang intensieve training hebben gekregen van Niels Bax. Gezegend met uitzonderlijk mooi weer, een gezellige sfeer en een enorme dosis enthousiasme hebben de amazones veel aanwijzingen en begeleiding gekregen, waarna zij afgelopen zondag met een voldaan gevoel en veel huiswerk weer naar Spaarnwoude afreisden.

Lees meer..

Bronze medaille voor leerling Niels Bax tijdens Hippiade 2012

9 9 2012

Ermelo- gisteren vonden in Ermelo de dressuurfinales plaats tijdens de Hippiade 2012. Vanuit de provincie Limburg waren in de klasse L2 Petra Forselen en haar paard Castro afgevaardigd. De combinatie wordt wekelijks getraind door Niels Bax en wist in de halve finale de vierde plaats te behalen, waarmee zij zich kwalificeerde voor de finale. Tijdens de finaleproef wisten Petra en Castro de geweldige score van 66,0% te behalen, waarbij zij door een jurylid zelfs aan kop werden geplaatst en daarmee veroverden zij de bronze medaille in de klasse L2 dressuur. Wij feliciteren Petra Forselen hierbij dan ook van harte met dit geweldige resultaat.

Lees meer..

Niels Bax en leerling in goede vorm

27 8 2012

Bocholtz - Gisteren wist Niels met de TCN Partout- zoon Boy wederom beslag te leggen op een tweede plek in de klasse ZZ- licht. Ook leerlinge Marlies Burgers wist een dag eerder knappe prestaties te tonen in de wedstrijdring te Baexem, met haar talentvolle Ami d`or. De fijn op elkaar afgestemde combinatie scoorde tweemaal 223 pnt in de klasse Z1!

Lees meer..

65,43% in ZZ-Licht voor Boy en Niels Bax

21 8 2012

Liempde - gisteren vonden er dressuurwedstrijden plaats op de accommodatie van Ruitersportcentrum De Rekkendonken, waarbij ook de klasse ZZ-Licht werd verreden. In deze klasse kwamen ook Niels Bax en de hengst Boy aan de start. Ondanks een paar kleine fouten wisten Boy en Niels een expressieve proef neer te zetten, waarbij Boy veel zelfhouding liet zien. De jury was eveneens onder de indruk van het optreden van de combinatie en beloonde hen dan ook met een score van maar liefst 65,43%; hetgeen Boy en Niels een verdiende 2e plaats opleverde.

 

Lees meer..

Leerlingen Niels Bax veroveren reservetitels op regiokampioenschappen

18 8 2012

Weert - vandaag en afgelopen weekeinde vonden de Brabantse respectievelijk de Limburgse regiokampioenschappen plaats. Veel leerlingen gingen op de diverse regiokampioenschappen de strijd om de felbegeerde titels aan, waarbij Petra Forschelen afgelopen week met haar paard Castro de Limburgse reservetitel veroverde in de klasse L2-dressuur met een score van 66,89%. Vandaag kwam Christel Kwinten met haar Future-zoon Woodstock aan de start in de klasse ZZ-licht, waarbij zij ondanks een enorm puntenverschil bij de drie juryleden de reservetitel wist te veroveren met een score van 70,63% in de afsluitende kür op muziek. Ook Corina van de Gevel met de San Dior-zoon Dior's Son en Jan Liebregts met de Jazz-zoon Buick, die uit dezelfde moeder komt als Krawall, Tin Tin G en WK-deelnemer Bentley, waren vandaag in het Brabantse Chaam in goede vorm en wisten zich beide te kwalificeren voor de finale van de klasse L1 respectievelijk de klasse M1. 

Lees meer..

Bentley geeft acte de présence tijdens het WK jonge paarden in Verden

6 8 2012

Verden - afgelopen weekeinde vonden in het Duitse Verden de jaarlijkse wereldkampioenschappen voor 5- en 6-jarige dressuurpaarden plaats. Na de uitvoerige selectieprocedure in de afgelopen maanden mochten Niels Bax en Bentley zich opstellen als reservecombinatie van het Nederlandse team voor de 6-jarige dressuurpaarden.  Echter na de onfortuinlijke uitval van een van de geselecteerden kwam slechts enkele dagen voor het wereldkampioenschap voor Niels het bericht dat hij alsnog met de UB-40 zoon Bentley mocht afreizen naar Verden voor deelname in het kampioenschap voor de 6-jarigen.

Op vrijdag 3 augustus kwamen Niels Bax en Bentley aan de start in de kwalificatiewedstrijd, waarbij de indrukwekkende entourage van de dressuurarena iets te imponerend werd voor de nog relatief onervaren Bentley. Bentley scoorde voor alle drie zijn basisgangen een ruime voldoende, maar door de opbouwende spanning in zijn rijden werd scoorde hij te weinig voor Durchlässigkeit hetgeen zijn eindresultaat teveel drukte.

Echter wist Niels Bentley op zaterdag nieuw vertrouwen te geven tijdens hun proef in de kleine finale; hetgeen resulteerde in een gedurfde proef, waarbij de spanning zich alleen nog in de galoptoer iets openbaarde. De jury beloonde de combinatie echter met maar liefst een 8.4 voor de draf en een uiteindelijke 10e plaats in het klassement.

 

Niels Bax en Bentley tijdens de wereldkampioenschappen 2012 voor jonge dressuurpaarden

Lees meer..

<<45678910111213© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions