Logo De Ijzeren Man
Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Chin Chan in finale VSN-trofee

20 12 2010

Weert - de onlangs voor het Oldenburger stamboek goedgekeurde Samba Hit II-zoon Chin Chan nam op 1 december j.l. deel aan de selectie voor de VSN-trofee 2010-2011 in Weert. Met een overtuigend optreden wist de elegante zwarte hoge scores te behalen voor zowel de stap, draf als ook de galop. 

Met deze presentatie wist Chin Chan de jury dermate te overtuigen, dat hij definitief werd geselecteerd voor de finale van de VSN-trofee in Ermelo.

Chin Chan onder Niels Bax

Lees meer..

2010-12-03 Chin Chan en Cennin verdienen Oldenburger goedkeuring tijdens 30-dagentest

3 12 2010

Neustadt/Dosse – afgelopen vrijdag 29 oktober 2010 vond op het Haupt- und Landgestüt Neustadt het eindexamen plaats van de 30-dagentest. In totaal 24 hengsten namen deel aan de test, waaronder ook de 3-jarige Samba Hit II x Junior STV-zoon Chin Chan, die in eigendom is van Hengstenhouderij De IJzeren Man BV, als ook de 3-jarige Vivaldi x Donnerhall-zoon Cennin, die in eigendom is van Hippisch Centrum Roermond en mevrouw J. Cuppen.

Zowel Chin Chan als Cennin lieten tijdens de test zeer veel kwaliteiten in de discipline dressuur zien en scoorden op alle testonderdelen van de dressuur hoger dan het cijfer 8,0.  Daarnaast wisten beide hengsten voor de galop de hoogste score van alle deelnemers te behalen. Op basis van de uitslag van deze 30-dagentest verkregen beide hengsten van het Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes het groene licht voor de dekdienst en daarmee staan Chin Chan en Cennin ter beschikking voor de Europese dressuurpaardenfokkerij.

In het seizoen 2011 zullen Chin Chan en Cennin beschikbaar zijn voor de fokkerij via Hengstenhouderij De IJzeren Man BV.

Lees meer..

1© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions