Logo De Ijzeren Man
Deutsch
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Giano en Blue Hors Zippo geen drager van wffs gendefect

26 5 2018

Weert - in navolging van Blue Hors ApS heeft ook Hengstenhouderij De IJzeren Man de in Weert gestationeerde hengsten Giano en Blue Hors Zippo laten testen op het gendefect dat het warmblood fragile foal syndrome (WFFS) kan veroorzaken. Afgelopen donderdag kwam de uitslag binnen dat zowel Giano als Blue Hors Zippo geen drager zijn van het gendefect dat wffs kan veroorzaken.

Lees meer..

Blue Hors hengsten getest op wffs

26 5 2018

Weert - naar aanleiding van alle onzekerheid aangaande het gendefect dat wffs kan veroorzaken heeft Blue Hors ApS besloten al haar actieve hengsten te testen op het betreffende gendefect. Deze test heeft uitgewezen, dat Don Olymbrio, Farrell, Fifty Cent, Rockefeller, St. Schufro, Zack en Zackerey geen drager zijn van het gendefect dat wffs kan veroorzaken.

De hengsten Emilio, Londoner en Veneziano zijn helaas wel positief getest en zijn dus drager van het betreffende gendefect. Uit voorzorg het Blue Hors ApS besloten om deze 3 hengsten voor het verdere seizoen 2018 terug te trekken uit de fokkerij totdat er meer duidelijkheid bestaat over het verloop van de ontstane situatie

Lees meer..

Gezocht: Horeca ondernemer

5 4 2018

1© De IJzeren Man 2010    -    Webdesign: Wiwi Websolutions